Hozzávalók: (kb 40 db-hoz)
12 dkg porcukor
38 dkg finomliszt
25 dkg margarín
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja.
Sütésálló lekvár.
A hempergetéshez vagdalt dió.
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Kétfelé osztom és mindkét részből vastagabb hengert formázok (kb 5 cm átmérőjűt), külön-külön folpack fóliába csomagolom és hűtőbe teszem legalább 1 órára (de jobb egy éjszakára).
Azután a hengereket felszeletelem (egy hengerből kb 18-20 szeletet):
A szeletekből golyókat formázok:
Minden golyóból egy kisebb darabot lecsípek, a nagyobbik részbe fakanál nyelével lyukat csinálok, sütésálló lekvárral megtöltöm, a lecsípett darabot kissé ellapítom, befedem vele a lekvárt és újra szép golyóvá gyúrom, meghempergetem vagdalt dióban:
Sütőpapíros tepsibe rakom:
Előmelegített sütő ben (190 fokon) kb 15-17 perc alatt megsütöm:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése