2010. szeptember 11., szombat

Torta

Ez a torta most csak azért készült, hogy elhasználjam a maradék pillecukros bevonómat meg a felmaradt virágokat.
Mandulás piskótalap tejszínes csokikrémmel és banánkarikákkal töltve.


















És még egy ötlet, hogyan lehet a tortapapírt tisztán tartani a torta készítésénél (bár sokaknak gondolom nem új, de lehet valakinek azért jól jön):

-szélesebb csíkokra vágott fóliát ( én egy nagyobb zacskót vágok 3 szalagra, mert könnyebb utána kihúzni a torta alól, mint a folpack fóliát - az nagyon tapad) ráhelyezem a tortapapírra mintegy háromszöget formázva, hogy mindenütt fedve legyen a papír és ráteszem a tortalapot
-megtöltöm és kívülről is bekenem a tortát, majd hűtőbe teszem, és mielőtt bebrítom, egyenként kihúzom a fóliacsíkokat
 

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a tortád és biztos nagyon finom lehet. Ez a fóliás dolog pedig nagyon tetszik, még nem hallottam róla. Nagy segítség, mivel gyakran sütök tortát.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos a torta. Ízre is finom lehet... gratula hozzá!

    üdv S.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, és örülök, hogy valakinek jól jött a "fóliás tipp"!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép a torta! Én sima papírral szoktam fólia helyett körberakni a torta alját,viszont ez is jó ötlet!

    VálaszTörlés