2012. június 16., szombat

Kinder bueno






















Nagyon finom sütemény. Már többször megsütöttem, de most valahogy már jó hosszú ideje halogattam az elkészítését.

Hozzávalók
-  A tésztához:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg vagdalt mogyoró (előtte kicsit sütőben megpirítottam, és ledörzsöltem róla a barna héjat).

-  Krém:
fél liter tej
6 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál simaliszt
10 dkg étcsoki
25 dkg vaj.

+ nutella (kb. fél üvegnyi)

+ keksz
   tej és pici rum a kekszek mártogatásához.

-  Tetejére:
2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor
3 dl tej.

+ reszelt csokoládé.

A fehérjéket habbá verjük, kevesenként hozzáverjük a cukrot, olajat, és végül fakanállal beleforgatjuk a liszt-zsemlemorzsa-sütőpor-mogyoró keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük nutellával.

A krémhez a tojássárgákat, cukrot, tejet, pudingport és lisztet összekeverjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Feléhez hozzáadunk 10 dkg mikróban megolvasztott étcsokit, kihűtjük. A világos részt 12,5 dkg vajjal habosra keverjük. Ugyanígy a csokis részhez is 12,5 dkg vajat keverünk.
A nutellával megkent, kihűlt tésztalapra rákenjük a világos krémet, kirakjuk rumos tejbe mártott keksszel (nem szabad nagyon eláztatni a kekszeket!), rásímítjuk a csokis krémet, arra pedig jön a tejszínhabréteg. Tetejét reszelt csokival díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése