Nagyon finom sütemény. Már többször megsütöttem, de most valahogy már jó hosszú ideje halogattam az elkészítését.
Hozzávalók
- A tésztához:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg vagdalt mogyoró (előtte kicsit sütőben megpirítottam, és ledörzsöltem róla a barna héjat).
- Krém:
fél liter tej
6 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál simaliszt
10 dkg étcsoki
25 dkg vaj.
+ nutella (kb. fél üvegnyi)
+ keksz
tej és pici rum a kekszek mártogatásához.
- Tetejére:
2 csomag Dr. Oetker tejszínhabpor
3 dl tej.
+ reszelt csokoládé.
A fehérjéket habbá verjük, kevesenként hozzáverjük a cukrot, olajat, és végül fakanállal beleforgatjuk a liszt-zsemlemorzsa-sütőpor-mogyoró keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen megkenjük nutellával.
A krémhez a tojássárgákat, cukrot, tejet, pudingport és lisztet összekeverjük. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Feléhez hozzáadunk 10 dkg mikróban megolvasztott étcsokit, kihűtjük. A világos részt 12,5 dkg vajjal habosra keverjük. Ugyanígy a csokis részhez is 12,5 dkg vajat keverünk.
A nutellával megkent, kihűlt tésztalapra rákenjük a világos krémet, kirakjuk rumos tejbe mártott keksszel (nem szabad nagyon eláztatni a kekszeket!), rásímítjuk a csokis krémet, arra pedig jön a tejszínhabréteg. Tetejét reszelt csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése