2012. április 21., szombat

Saláta Vifon levesből


















A recept innen, kicsit igazítva az itthon talált hozzávalókhoz.

Hozzávalók:
2 zacskó Vifon leves
3-4 paradicsom
1 paprika (nálam sárga kaliforniai)
salátauborka
20-30 dkg sonka
majonéz (kb 15-20 dkg)
tejföl (kb 20 dkg)

A Vifon levesben levő tésztát darabkákra törjük és úgy szárazon tálba tesszük. Hozzáaadjuk a kockákra vágott zöldségeket (az eredeti receptben konzervkukoricát is ír, nekem most nem volt itthon,de lehet egy pici kockára vágott hagymát is - azt tettem egy keveset, vagy bármilyen más zöldséget is ízlés szerint), kockára vágott sonkát.
A majonézt tejföllel és a levesben lévő fűszerkeverékkel meg a hozzá tartozó kis tasaknyi ízesített olajjal összekeverjük, ízlés szerint sózzuk(ha kell), borsozzuk és a salátára öntjük, összekeverjük. Legalább 4-5 órát (de legjobb egy éjszakát) hagyjuk pihenni hűtőben, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése