-A palacsinta alapreceptje Horváth Ilona 1963-ban megjelent recepteskönyvéből való.
Hozzávalók:
1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
csipetnyi só
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint cukor (1-2 evőkanál).
A tojást a cukorral, sóval, 2 dl tejjel és a liszttel jól elkeverejük, hozzáadjuk a többi folyadékot és jól kikeverjük. Tejszínsűrűségű tésztát kell kapnunk, amit kb. 20-30 percig pihentetünk, hogy a lisztszemek megduzzadjanak, utána sütjük.
Én most lekvárral és túrótöltelékkel készítettem.
1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
csipetnyi só
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerint cukor (1-2 evőkanál).
A tojást a cukorral, sóval, 2 dl tejjel és a liszttel jól elkeverejük, hozzáadjuk a többi folyadékot és jól kikeverjük. Tejszínsűrűségű tésztát kell kapnunk, amit kb. 20-30 percig pihentetünk, hogy a lisztszemek megduzzadjanak, utána sütjük.
Én most lekvárral és túrótöltelékkel készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése