2012. december 28., péntek

Egy kicsit más - Papírfonás


Ez a kis kosár akciós újságokból (Lidl-s akciós újságból) készült, papírfonás technikával. A kosárka aljára szalvétát ragasztottam, amit sajnos a festésnél kicsit sikerült összemaszatolnom. Nem baj, majd a következő darab jobban sikerül, remélem.









 



http://www.mimibazar.sk/navod.php?id=813
http://pletenizpapiru.blogspot.sk/search/label/4%29%20Lepen%C3%AD%20ruli%C4%8Dek%20ke%20kartonu%20-%20z%C3%A1klad%20ko%C5%A1%C3%ADku
http://www.inspiracie.wbl.sk/NAVODY---papierove-pletenie.html#morenie

5 megjegyzés:

  1. Hogy ez micsoda ötlet! Annyi ilyen újságunk van az óvodában, illetve annyit kidobunk! Nem írnál valami konkrétabbat is róla, teljes munkamenetet, illetve, hogy még mire van szükség hozzá? Anyák napjára tökéletes ajándék lenne a gyerekektől! (Persze, mi készítenénk el, és megtöltenénk egyéb, a gyerekek által készített munkával.:))

    VálaszTörlés
  2. Sedith, felraktam még pár képet utólag, hogyan készülnek az újságból a "pálcikák", amiből majd fonni fogunk. Én 7cm szélesre vágtam le a szalagokat, szikével vágtam, de persze ollóval is lehet, azután egy hurkapálcára feltekerjük a szalagot, közben a hurkapálcát mindig odébb húzzuk a bal kezünk irányába, hogy a végén majd ki tudjuk húzni. Fontos, hogy a hurkapálcát kb. olyan szögben helyezzük a szalagra mint a képen látható, mert különben túl rövid és túl kemény lesz a kapott újságpálcikánk. Van egy pár linkem is (a bejegyzés végén megtalálod), ami alapján én is dolgoztam, ha valamit nem értesz, kérdezz nyugodtan.

    VálaszTörlés
  3. ez fantasztikusan néz ki))), ügyes vagy

    VálaszTörlés
  4. Szia! Megkérdezhetem, mivel festetted, hogy ilyen gyönyörű lett?
    Kriszta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helios BORI gesztenye árnyalatú lazúr- ral (vízzel hígítható) kentem le, azután pedig még színtelen, vízzel higítható lakkal. http://www.napfenyes-szinek.hu/hu/fa/lazurok/345

      Törlés