2013. szeptember 9., hétfő

Falafel


















Hozzávalók:
2 üvegnyi (=80 dkg) csicseriborsó (Lidl)
1 kisebb hagyma apróra vágva
4-6 gerezd zúzott fokhagyma
2 tojás fehérje

őrölt feketebors
őrölt római kömény (kb. 1 mokkáskanálnyi)
2-4 evőkanál rétesliszt
1 csapott mokkáskanálnyi szódabikarbóna
apróra vágott petrezselyemzöld.

A csicseriborsót jól lecsöpögtetjük. Késes aprítóban összeaprítjuk (mivel elég nehezen ment, még utána krumplinyomóval nyomtam össze). Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összedolgozzuk, letakarva hűtőbe tesszűk 1 órára. Utána kisebb golyókat formálunk a masszából (nekem 38 db lett belőle), tálcára rakosgatjuk és visszatesszük a hűtőbe megint egy órára. Utána felhevített, bő olajban kisütjük őket. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat róluk. Pirított krumplikockákkal és fokhagymás tejföllel ettük.
Fokhagymás tejföl: 20 dkg tejfölt, 1-2 csapott evőkanálnyi porcukor (ízlés szerint), 1 evőkanál mustár, 2-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkáskanál só (ízlés szerint), kevés őrölt feketebors - ezeket összekeverni, hűtőben hagyni összeérni az ízeket.


2 megjegyzés:

  1. Pont ezt ettem ma ebédre, és ízlett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most kóstoltam először, nekem is ízlett. A család többi tagja is megette, pedig ők inkább húsevők.

      Törlés