2014. május 15., csütörtök
Zsebes töltött tarja
Van már hasonló, zsebes hús a blogon, de az sertéskarajból készült, és kicsit egyszerűbb változatban.
Ez sokkal gyengébb, a családnak jobban ízlett. Recept innen.
Hozzávalók:
csont nélküli sertéstarja
húsos baconszalonnaszeletek
kemény sajtszeletek.
A páchoz:
pici olaj
mustár
fokhagyma ízlés szerint
só
őrölt színesbors
kevés oregáno
kevés kakukkfű
rozmaring
petrezselyemzöld
kevés köménymag
csipetnyi sertéssült fűszersó.
A húst bevagdaljuk, mintha szeleteket vágnánk, de alul nem vágjuk teljesen el.
A pác hozzávalóit összekeverjük, és jól bedörzsöljük vele a húst, alaposan szeletek között is. Éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap sütés előtt a zsebekbe bacon- és sajtszeleteket teszünk. (Én hústűkkel fixáltam és még konyhai kötözőspárgával is kicsit összeköttem a húst, hogy ne dőljenek szét a szeletek.)
Pár evőkanál vizet öntünk alája, letakarva 180 fokon kb. 2 órát sütjük, a végén már a fedő nélkül, hogy szép pirosra süljön. Ferdén szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése