2014. május 15., csütörtök

Zsebes töltött tarja























Van már hasonló, zsebes hús a blogon, de az sertéskarajból készült, és kicsit egyszerűbb változatban.
Ez sokkal gyengébb, a családnak jobban ízlett. Recept innen.

Hozzávalók:
csont nélküli sertéstarja
húsos baconszalonnaszeletek
kemény sajtszeletek.

A páchoz:
pici olaj
mustár
fokhagyma ízlés szerint

őrölt színesbors
kevés oregáno
kevés kakukkfű
rozmaring
petrezselyemzöld
kevés köménymag
csipetnyi sertéssült fűszersó.

A húst bevagdaljuk, mintha szeleteket vágnánk, de alul nem vágjuk teljesen el.
A pác hozzávalóit összekeverjük, és jól bedörzsöljük vele a húst, alaposan szeletek között is. Éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap sütés előtt a zsebekbe bacon- és sajtszeleteket teszünk. (Én hústűkkel fixáltam és még konyhai kötözőspárgával is kicsit összeköttem a húst, hogy ne dőljenek szét a szeletek.)
Pár evőkanál vizet öntünk alája, letakarva 180 fokon kb. 2 órát sütjük, a végén már a fedő nélkül, hogy szép pirosra süljön. Ferdén szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése