Van már egy hasonló torta a blogomon, most kicsit variáltam rajta.
Hozzávalók:
15 dkg babapiskóta
12,5 dkg olvasztott teavaj.
Krém:
50 dkg túró
1 kis doboz tejföl
1,5 dl növényi tejszín (Hulala)
ízlés szerint kristálycukor (kb. 10 dkg)
2 evőkanál tojáslikőr
1 csomag Dr. Oetker expressz zselatinfix (Želatinový stužovač za studena)
kb. 20 dkg vegyes (nálam fagyasztott) gyümölcs.
A díszítéshez:
+ tejszínhab
1 db babapiskóta
reszelt csoki.
A ledarált babapiskótát összekevertem az olvasztott vajjal. Folpack fóliával kibélelt tortaformába (Ø 24cm) nyomkodtam, betettem a mélyhűtőbe, míg elkészítettem a krémet.
A krémhez a túrót, tejfölt, cukrot, tojáslikőrt, cukrot és egy keveset a gyümölcsből szétmixeltem, hozzákevertem a felvert tejszínhabot. A zselatinfixet 1 dl langyos vízben elkevertem a csomagon levő utasítás szerint, hozzákevertem a túrós masszához, és óvatosan beleforgattam a maradék egész gyümölcsöt. (Ha kell, tehetünk még cukrot hozzá, függ a használt gyümölcstől.)
A krémet rákentem a piskótarétegre, hütőbe tettem egy éjszakára.
Másnap levettem a tortaforma oldalát, óvatosan kiszedtem a fóliát a torta alól, tejszínhabot kentem rá, 1 db babapiskótát morzsoltam rá, és csokit reszeltem még a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése