2014. szeptember 6., szombat

Húsgombóc - levesbetét




















Hozzávalók:
fél csirkemell (kb. 20-25 dkg)
1 db száraz kifli (vagy zsemle)
1 tojás
fél hagyma
só, őrölt bors
petrezselyemzöld.

A húst ledaráltam.
A hagymát kockákra vágva kevés olajon megdinszteltem.
A száraz kiflit beáztattam, majd jól kinyomkodtam. Hozzáadtam a húshoz, a tojást is, a megdinsztelt hagymát, sóztam, borsoztam, vágott petrezselyemzöldet adtam hozzá, jól összekevertem. (Ha túl lágy, lehet hozzá egy nagyon kevés zsemlemorzsát is adni.) Hűtőben hagytam kicsit állni.
Utána nedves kézzel apró (kb teáskanálnyi) gombócokat formáltam, majd lassú tűzön belefőztem a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése