2015. április 26., vasárnap

Kakaós pillangókalács



















Hozzávalók:
-- A tésztához:
1,25 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag Dr.Oetker szárazélesztő
8 dkg vaj
1 egész tojás + 1 sárgája
35 dkg rétesliszt (én még tettem 1 evőkanállal hozzá)
csipetnyi só.

-- A krémhez:
4 dkg puha vaj
1 csomag vaníliáscukor
3 púpos evőkanál porcukor
2 teáskanál kakaó
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál rum.

Tojás a lekenéshez.

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kelt tésztát, kelesztőtálban hagyjuk kelni (hűtőben) 1 órát.
Közben a krém összes hozávalóját jól kikeverjük.
Ezután kb 30x50 cm-re kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémmel és feltekerjük. A képen látható módon felvágjuk és a közepüket fakanál nyelével benyomjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, 15 percet letakarva pihentetjük. Utána lekenjük felvert tojással és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük (kb.20-25 perc volt nálam). Porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept innen.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése