(Másik hasonló, kávés aprósüti található a blogomon itt .)
Hozzávalók:
21 dkg simaliszt
14 dkg margarín
10 dkg porcukor
1 púpos evőkanál darált kávé
1 evőkanál kakaó
1 tojássárgája
Krém:
10 dkg darált dió
3 evőkanál tej
8 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 púpozott teáskanál őrölt kávé
A tésztát összegyúrni, becsomagolva hűtőben pihentetni.
Utána kinyujtani, tetszőleges kiszúróval kiszaggatni. (190 fokon kb 10 percig sütni.)
A krémhez a tejet a cukorral összemelegíteni, leforrázni vele az őrölt kávéval összekevert diót. Jól összekeverni, lenyomkodni kanállal, hagyni kihűlni. Végül a vajjal habosra keverni.
A krémmel megtölteni a kisült linzereket és csokival megcsorgatni.
Megj.: jobb ha áll másnapig a töltés után, hogy az ízek összeérjenek,és a krémtől kicsit megpuhuljon a sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése