2015. december 27., vasárnap

Kávés linzer - kávékrémmel töltve


















Hozzávalók:
21 dkg simaliszt
14 dkg margarín
10 dkg porcukor
1 púpos evőkanál darált kávé
1 evőkanál kakaó
1 tojássárgája

Krém:
10 dkg darált dió
3 evőkanál tej
8 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 púpozott teáskanál őrölt kávé

A tésztát összegyúrni, becsomagolva hűtőben pihentetni.
Utána kinyujtani, tetszőleges kiszúróval kiszaggatni. (190  fokon kb 10 percig sütni.)

A krémhez a tejet a cukorral összemelegíteni, leforrázni vele az őrölt kávéval összekevert diót. Jól összekeverni, lenyomkodni kanállal, hagyni kihűlni. Végül a vajjal habosra keverni.
A krémmel megtölteni a kisült linzereket és csokival megcsorgatni.
Megj.: jobb ha áll másnapig a töltés után, hogy az ízek összeérjenek,és a krémtől kicsit megpuhuljon a sütemény.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése