2018. december 19., szerda

Kávés linzer fehércsokis-kávés krémmel töltve





















Egy Kávés linzer van már a blogomon. Ez most egy kicsit másmilyen: kukoricakeményítő is van a tésztájában. A recept innen.

Hozzávalók:
20 dkg simaliszt
20 dkg kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
2 púpos teáskanálőrölt kávé
20 dkg vaj
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál joghurt

A kávés krémhez:
2,5 dl tejszín (33%-os)
10 dkg fehér csoki
1 teáskanál instant kávé
12,5 dkg vaj
ízlés szerint őrölt kávé
ízlés szerint porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük minimum 1 órát. Azután kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat kiszúrunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb. 12 perc).

A krémhez a tejszínt megmelegítjük (forralni nem szabad). A csokit egy tálkába tördeljük, majd ráöntjük a meleg tejszínt és  hozzáadjuk az instant kávét. Hagyjuk állni kb. 5 percet, azután elkeverjük hogy  a csoki teljesen elolvadjon. Kihűtjük. (Lehet előző este előkészíteni és éjjelre hűtőben jól lehűteni.) Azután felverjük.A  puha vajat habosra keverjük. Nagyon kis adagokban (nehogy kicsapódjon!!!)  hozzáverjük a felvert kávés tejszínt. Van akinek elég édes a fehér csokitól, de aki édesebbre szeretné a krémet, tehet hozzá porcukrot (én is tettem hozzá kevés cukrot).
A krémmel (nyomózsákból) két-két kekszet összeragasztunk. Tetejét tetszés szerint díszítjük egy kis csokimázzal. Hideg helyen hagyjuk másnapig kicsit puhulni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése