2016. február 18., csütörtök

Csokicseppes marcipános muffincsiga




















(12 db csiga)

A tészta receptje ugyanaz, mint itt.

A megkelt tésztát 36 cm szélesre kinyújtottam, ráreszeltem 10 dkg marcipánt, megszórtam aszalt áfonyával, csokicseppel, és volt még kevés mandulalapocskám (kb 5-6 dkg lehetett a zacskóban), azt is rászórtam (vagy volt már hogy törökmogyorót aprítottam apróra és azzal szórtam meg). Feltekertem, 3 cm-es szeletekre vágtam, kézzel kicsit megformáztam, majd papírkapszlikkal bélelt muffínsütőbe raktam őket, kézzel kicsit belenyomtam a mélyedésbe. Letakarva hagytam kelni 25-30 percet, majd előmelegített sütőben 175 fokon megsütöttem (kb 25 perc). A formában hagytam kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése