2017. január 10., kedd
Ricottás kuglóf
A recept innen. Csak annyit változtattam, hogy több mazsolát tettem bele.
25 dkg margarín (vagy vaj)
15 dkg cukor (kristálycukrot tettem)
1 csomag vaníliáscukor
3 tojás
25 dkg ricotta (esetleg túró)
25 dkg simaliszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
10 dkg mazsola kevés rumba beáztatva (az eredeti receptben 5 dkg szerepel)
1 citromreszelt héja.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A sütőt bekapcsoljuk 185 fokra.
A margarint a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, azokkal is habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a sütőporral elkevert lisztet és a citromhéjat, végül a lecsepegtetett mazsolát. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és az előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. Én 15 percet hagytam állni a formában, majd rácsra borítva hagytam teljesen kihűlni. Porcukorral meghintjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése