2017. október 9., hétfő

Fahéjas-kardamomos mogyorós kinyomós keksz



















Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg mogyoró
15 dkg vaj (vagy margarin)
12 dkg porcukor
csipetnyi sütőpor
ízlés szerint őrölt fahéj (kb. 2 mokkáskanálnyi)
ízlés szerint őrölt kardamom (kb. 0,5  mokkáskanálnyi)
2-3 evőkanál tej (szükség szerint, hogy összeálljon a tészta)

A hozzávalókat összegyútam. A kekszkinyomóba (Lidl-ben vettem) töltöttem a tésztából, és HIDEG száraz tepsire (-én hűtőbe tettem a tepsit előtte-) nyomtam a kekszeket. 190 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt, akkor lapátkával megemelve leszedtem a tepsiről. Egy-két nap után jobban összeérnek az ízek.


2 megjegyzés:

  1. Kedves Lenka!

    Ugye a 12 dkg margarin helyett 12 dkg porcukor értendő? Én is nemrég vettem kekszpisztolyt, és új receptek keresése közben bukkantam az oldaladra. Több receptedet is könyvjelzőztem, tetszenek. Minden jót!
    VToncsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, 12 dkg porcukor akart lenni, elírtam. Máris kijavítom a receptben. Köszi hogy jelezted.

      Törlés