2017. november 5., vasárnap

Csicsóka krémleves





















Hozzávalók:
4 db csicsóka (közepes méretű)
1 db közepes krumpli
1 kisebb hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
kb. 1 - 1,5 dl tejszín (33%-os)
1 leveskocka
só, bors, szerecsendió
kevés olaj

A tálaláshoz:
metélőhagyma
pirított kolbászkarikák
levesgyöngy

A csicsókát és a krumplit meghámoztam, felkockáztam és hideg vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.
A hagymát meghámoztam,felkockáztam. A fokhagymát szintén meghámoztam, felaprítottam.
A felhevített olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, csicsókát és a krumplit, kissé ezeket is pirítottam, majd felöntöttem kb. 7 dl vízzel, belemorzsoltam a leveskockát, hagytam felforrni, majd hagytam puhára főni. Ha már minden mepuhult, botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a tejszínt, ízesítettem sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval.
Füstöltkolbászt vékony karikákra vágtam, teflonserpenyőben mindkét oldalukon megpirítottam.
A levest a kolbászkarikákkal és apróra vágott metélőhagymával tálaltam, esetleg levesgyöngyöt is adhatunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése