2017. november 8., szerda
Hokkaidós hajdinalepénykék
Hozzávalók:
12 dkg hajdina (pohánka)
2,5 dl víz
egy kisebb hokkaidótök fele (20 dkg volt, amit én tettem bele, héját rajtahagytam)
2 tojás
kb. 4 evőkanál liszt
póréhagyma (kb.tenyérnyi hosszú darab)
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
1 evőkanál joghurt
só, bors
olaj
A hajdinát átöblítettem, lecsepegtettem. Egy lábasba tettem, ráöntöttem 2,5 dl forró vizet, hozzáadtam 1 mokkáskanál sót, 1 evőkanál olajat, és mikor forrt, minimumra kapcsoltam és lefedve főztem kb. 8-10 percet, utána levettem a tűzről és hagytam lefedve teljesen megpuhulni, majd kihűlni.
Addig megmostam a hokkaidótököt, kettévágtam, magházát kikapartam. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem.
A petrezselyemzöldet felaprítottam. Megpucoltam a fokhagymát.
A póréhagymát kockákra vágtam.
Amikor a hajdina kihűlt, összekevertem a lereszelt tökkel, póréhagymával, petrezselyemzölddel, tojással, joghurttal, zúzott fokhagymával, liszttel, ízlés szerint sóztam, borsoztam.
Teflonserpenyőben kevés olajon kisütöttem a lepénykéket. (Érdemes először egy darabon kipróbálni, hogy elég e a liszt benne - ha nem tartja össze, lehet még keveset hozzáadni.)
Én tzatzikivel tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lenka, nagyon jól néz ki, biztos ennyire finom is. Lehet, hogy ilyen formában a fiúk is megeszik a hokkaidótököt. :)
VálaszTörlésMajka
Az én fiaim és a férjem se nincsenek oda az ilyen ételekért, és bevallom a hajdinát én is csak most kóstoltam először (csak pehely formában szoktam eddig venni, reggelihez joghurtba keverve). A férjem is evett belőle, az utolsó két darabot pedig az idősebbik fiam ette meg.
Törlés