Hozzávalók:
40 dkg csirkecombfilé
1 csomag újhagyma
1 kápia paprika
1,5 liter alaplé (csirkehúsleves kockából készítettem)
25 dkg csiperke gomba (nálam barna)
20 dkg brokkoli apró rozsáira szedve
4-5 db káposztalevél (a vastag részt kivágva belőlük)
4 csapott evőkanál fehér miso paszta
ízlés szerint erős pista (vagy csilipaprika)
kb. 20 dkg rizstészta
olaj
+ ízesítésnek a végén lime lé
Az újhagyma felét karikákra vágtam, a kápiát, káposztát kisebb csíkora/vagy kockákra.
A gombát negyedekbe (vagy ha picit nagyobbak akkor szeletekre).
A csirkecobfilét kockákra vágtam.
Az olajon a felkarikázott újhagymát kissé megfonnyasztottam, rádobtam a húst, hagytam míg kifehéredik. Hozzáadtam a paprikát. Kissé megsóztam, felöntöttem az alaplével, beleraktam a brokkolit, gombát. Kicsit később hozzáadtam a káposztát is. Mikor a hús megfőtt, hozzáadtam a leveshez a miso pasztát is. Egyet forraltam rajta, utánaízesítettem (só, csilipaprika, lime leve).
Közben az csomagoláson levő utasítás szerint kifőztem a rizstésztát is és azzal tálaltam a levest, tetejét pedig megszórtam újhagymakarikákkal (az újhagyma másik fele).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése