Hozzávalók:
1 kg csirkecombfilé
4 evőkanál szójaszósz (én gombásat használtam)
1 csomag újhagyma
1 nagyobb sárgarépa
fél kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
friss reszelt gyömbér (ízlés szerint)
1 evőkanál osztrigaszósz
1 csapott teáskanál szecsuáni bors
ízlés szerint csili
3 púpos mokkáskanál burgonyakeményítő
só (ha szükséges)
olaj.
+ újhagyma a tálaláshoz,
vagdalt pirított fölfdimogyoró.
A húst kockákra vágtam, összekevertem a szójaszósszal. Folpack fóliával letakartam és betettemegy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
Másnap a hagymát karikákra vágtam, a sárgarépát vékony csikocskákra, a paprikát szintén csíkokra, a fokhagymát szeletekre, a gyömbért pedig lereszeltem.
Olajat felhevítettem, rádobtam a hagymát, paprikát, sárgarépát, gyömbért, fokhagymát, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a húst is. Azzal is pirítottam, majd hozzáadtam az osztrigaszószt, szecsuáni borsot, csilit. Letakarva hagytam főni, míg a hús megpuhult. végül kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel besűrűsítettem.
Párolt rizzsel, újhagymával és vagdalt pirított földimogyoróval megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése