Hozzávalók:
3 dl tejszín (33%-os)
2 dl zsíros tej (3,5%-os)
4 lap zselatin
1 db tonkabab finomra lereszelve
fél mokkskanál őrölt kardamom
6 dkg kristálycukor
csipetnyi só
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
A tejszínt és tejet a cukrral és a fűszerekkel felfőzzük, leszűrjuk, majd beletesszük a kicsavart zselatint, ha elolvadt, tálkákba öntjük. Ha kihűlt, betesszük a hűtőbe másnapig.
Hozzávalók a sós karamellhez:
3 dkg vaj
5 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
2,5 dl tejszín (33%-os)
1 mokkáskanál (durva szemű tengeri) só
A vajat a kétféle cukorral fűszerekkel mérsékelt tűzön hagyjuk felolvadni- karamellizálódni. Azután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sót, és kevergetve tovább melegítjük, amíg a karamell teljesen elolvad. Hagyjuk kihűlni.
A panna cottát kiboríthatjuk a formákból és úgy tálalhatjuk a karamelszósszal megcsorgatva, pirított szeletelt mandulával megszórva, vagy pedig hagyjuk a formákban és úgy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése