Hozzávalók: (ha nagyobb tepsiben készítjük, akkor növelni kell a mennyiségeket, ez most egy nagyon kicsi tepsiben készült, méretei 17 x 23 cm)
1 egész tojás
8 dkg kristálycukor
fél csomag vaníliáscukor
60 ml olaj
120 ml tej
14 dkg rétesliszt
fél csomagsütőpor
1 púposabb teáskanál kakaó
2 teáskanál rum
--- Megszórni sütés előtt:
3 evőkanál kókuszreszelék
3 evőkanál porcukor
--- Meglocsolni közvetlen sütés után:
125 ml tejszín (33 %-os)
1 evőkanál rum
A tésztához a tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra kevertem, hozzáadtam az olajat, tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntötem, a maradék masszához hozzákevertem a kakaót és a rumot, majd óvatosan a világos tésztára simítottam. Rászórtam egyenletesen a porcukorral elkevert kókuszlisztet és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütöttem (tűpróba). Azonnal a sütés után rálocsoltam a rummal elkevert tejszínt, majd hagytam teljesen kihűlni.
Megj.: Nagyon gyorsan elkészülő, érdekes állagú sütemény. A süti tetején a porcukros-kókuszréteg kicsit karamellizálódik a sütésnél, majd a sütés után a rumos tejszíntől szinte "krémes" réteggé válik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése