2020. november 18., szerda

Gyors kevert süti

 










Hozzávalók: (ha nagyobb tepsiben készítjük, akkor növelni kell a mennyiségeket, ez most egy nagyon kicsi tepsiben készült, méretei 17 x 23 cm)


1 egész tojás

8 dkg kristálycukor

fél csomag vaníliáscukor

60 ml olaj

120 ml tej

14 dkg rétesliszt

fél csomagsütőpor

1 púposabb teáskanál kakaó

2 teáskanál rum


---  Megszórni sütés előtt:

3 evőkanál kókuszreszelék

3 evőkanál porcukor


---  Meglocsolni közvetlen sütés után:

125 ml tejszín (33 %-os)

1 evőkanál rum


A tésztához a tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra kevertem, hozzáadtam az olajat, tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntötem, a maradék masszához hozzákevertem a kakaót és a rumot, majd óvatosan a világos tésztára simítottam. Rászórtam egyenletesen a porcukorral elkevert kókuszlisztet és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25           perc alatt megsütöttem (tűpróba). Azonnal a sütés után rálocsoltam a rummal elkevert tejszínt, majd hagytam teljesen kihűlni. 

Megj.: Nagyon gyorsan elkészülő, érdekes állagú sütemény. A süti tetején a porcukros-kókuszréteg kicsit karamellizálódik a sütésnél, majd a sütés után a rumos tejszíntől szinte "krémes" réteggé válik. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése