2020. november 15., vasárnap

Macaron tonkababos-fehércsokis krémmel töltve

 












A macaronhéjakat az itt leírt recept alapján készítettem, csak a darált mandulás masszához reszeltem fél tonkababot is. Tescomás silikonlapokon sütöttem. 

Töltelék:

2 dl tejszín (33 %-os)

20 dkg fehércsoki 

1,5 tonkabab reszelve (ha nagyobbak, elég 1 db is)

--- A csokit apró vagdaltam és egy tálkába tettem.

Egy vastag aljú lábasba öntöttem a tejszínt, belereszeltem a tonkababot és feltettem közepes lángon melegedni. Mikor már épp elérte a forráspontot, ráöntöttem csokira és egy gumispatulával kevergetve hagytam hogy a csoki teljesen elolvadjon és az egész szép egynemű legyen. Letakarva hagytam teljesen kihűlni. Azután kézi mixerrel kihabosítottam, sima csővel ellátott habzsákba tettem és kis kupacot nyomva az egyik macaronhéj talpára, a másik macaronhéjat óvatosan ráhelyezve és rányomva megtöltöttem a kis sütiket, hűtőbe raktam.

Tálalás előtt jó ha a hűtől kivéve pár percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni.












ezt a csokit használtam 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése