A macaronhéjakat az itt leírt recept alapján készítettem, csak a darált mandulás masszához reszeltem fél tonkababot is. Tescomás silikonlapokon sütöttem.
Töltelék:
2 dl tejszín (33 %-os)
20 dkg fehércsoki
1,5 tonkabab reszelve (ha nagyobbak, elég 1 db is)
--- A csokit apró vagdaltam és egy tálkába tettem.
Egy vastag aljú lábasba öntöttem a tejszínt, belereszeltem a tonkababot és feltettem közepes lángon melegedni. Mikor már épp elérte a forráspontot, ráöntöttem csokira és egy gumispatulával kevergetve hagytam hogy a csoki teljesen elolvadjon és az egész szép egynemű legyen. Letakarva hagytam teljesen kihűlni. Azután kézi mixerrel kihabosítottam, sima csővel ellátott habzsákba tettem és kis kupacot nyomva az egyik macaronhéj talpára, a másik macaronhéjat óvatosan ráhelyezve és rányomva megtöltöttem a kis sütiket, hűtőbe raktam.
Tálalás előtt jó ha a hűtől kivéve pár percet hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
![]() |
ezt a csokit használtam |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése