Hozzávalók:
- A piskótához:
4 tojás
16 dkg finom kristálycukor
80 ml víz
80 ml olaj
20 dkg rétesliszt
fél csomag sütőpor
- A krémhez:
8 dl tej
9 dkg vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
30 dkg tejfől
ízlés szerint porcukor
- A tejszínhabhoz:
5 dl tejszín (33%-os)
1 csomag habfixáló
ízlés szerint porcukor
+ 50 dkg eper
reszelt csoki a tetejére
A krémhez 6 dl tejet melegedni tettem. A maradék 2 dl tejben elkevertem a pudingport és a cukrot, vaníliáscukrot. Amikor a tejmár meleg,beleöntöttema pudingporos tejet is és sűrű pudingot főztem. Levettem a tűzrőlés mindjárt elkevertem a forró pudingban 5 dkg vajat. Folpack fóliát simítottam a tetejére és hagytam teljesen kihűlni.
Közben a tepsit (35 x 27 cm) kibéleltem sütőpapírral.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem, majd hozzákevertem az olajat ésa vizet is. A lisztet összekevertem a sütőporrral és a tojássárgás masszához kevertem. Végül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgattam. Az előkészített sütőpapíros tepsibe simítottam és kb. 20 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni.
A kihűlt pudinghoz hozzákevertema tejfölt, ízlés szerint még porcukrot kevertem hozzá.
A piskótatészta tetejére kiraktam az eperrel (a kisebbeket félbe vágtam, a nagyobbakat 3 részre). Az eperre rákentem óvatosan a krémet. Betettem a hűtőbe dermedni.
A tejszínből a habfixáló hozzáadásával habot vertem, ízlés szerint porcukorral ízesítettem. A tetejére csokit reszeltem. Egy éjszakára hűtőbe tettem,hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése