Hozzávalók: (6 pohárhoz)
7 dl tejszín
1 dl zsíros tej
fél citrom reszelt héja
12-13 g bazsalikomlevél (nálam fahéj aromájú bazsalikom)
10 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál Dr.Oetker vaníliaaroma
4 lap zseelatin
Az eperzseléhez:
kb. 2 maréknyi (fagyasztott) eper
1 lapzselatin
ízlés szerint kristálycukor
A tejszínt, tejet, vaníliaaromát, reszelt citromhéjat és a bazsalikomleveleket botmixerrel turmixoltam. Egy vastag aljú lábasban melegedni tettem, hozzáadva a cukrot is. Amikor már jó meleg, de nem forr, levettem, hagytam 5 percet állni, majd sűrű szitán átszűrtem,egy kanállal jól kinyomkodtam a visszamaradt bazsalikomleveleket és ciromhéjraszeléket. A leszűrt keveréket visszaöntöttem a lábaskába, melegedni tettem újra. Nem kell forralni.
Közben a lapzselatinokat hideg vízbe áztattam.
Mikor a keverék jó meleg, hozzáadtam a kinyomkodott zselatinlapokat, kevergetve hagytam elolvadni és kiadagoltam az előkészített poharakba. Folpack fóliával letakartam őket, hagytam kihűlni, azután beraktam a hűtőbe. Mikor megdermedt, elkészítettem az eperzselét.
Az epret (én még fagyosan) negyedekbe vágtam. Ízlés szerint cukrot adtam hozzá, pár evőkanál vizet és melegedni tettem. Közben 1 zselatinlapot hideg vízbe áztattam. Mikor az eper egyet rottyant, hozzáadtam a kinyomkodott zselatinlapot, hagytam elolvadni. Kevergetve kihűtöttem, és a poharak tetején óvatosan elosztottam. (Meg kell várni, amíg az epres massza kihűl,különben feloldja a már megdermedt bazsalikomos tejszínt.) Beraktam a hűtőbe masnapig dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése