Hozzávalók:
--- A pitetésztához:
30 dkg simaliszt
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
csipetnyi só
18 dkg vaj
1 egész tojás + + tojás sárgája
--- Töltelék:
40 dkg krémes túró
1 egész tojás
10 dkg porcukor
10 dkg csokicsepp (vagy csoki darabokra vagdalva)
20 dkg amaretti
2 evőkanál rum
+ 1 evőkanál zsemlemorzsa a töltelék alá
A pitetésztához a száraz hozzávalókat összemorzsoltam a vajjal, majd a tojást és a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrtam. Folpack fóliába csomagolva pihentettemhideg helyen kb. 1 órát.
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A piteformát kivajaztam és kiszórtam liszttel.
A tésztát pihentetés után két részre osztottam, egyik az egésznek 2/3-a, a másik rész pedig a maradék 1/3. A kisebb részt a fólíába visszacsomagolva visszatettem a hűtőbe. A nagyobbik részt kinyújtottam akkorára, hogy a piteforma oldalára is kerüljön tészta. Megszórtam 1 evőkanál zsemlemorzsával, és amíg elkészül a töltelék, betettem az így előkészített formát a hűtőbe.
A töltelékhez a túrót a tojással, porcukorral és a rummal kikevertem. Óvatosan beleforgattam a darabosra tördelt amaretti kekszeket és a csokicseppet. (vagy darabokra vagdalt csokit).
A tölteléket a tésztára öntöttem. A maradék tésztát nagyobb lyukú reszelőn ráreszeltem. Betettem az előmelegített sütőbe és 180 fokonkb. 25-35 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni. (Megj.: jobb ha egy éjjelt pihen hideg helyen, jól átérnek az ízek.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése