Hozzávalók:
5 db csirkemell
só, frissen őrölt bors
1,5 evőknál simaliszt
1,5 evőkanál burgonyakeményítő
---
5 gerezd fokhagyma
2-3 cm gyömbér
4 evőkanál méz
6 evőkanál csípős ketchup
2 evőkanál szójaszósz
ízlésszerint csilipaprika
1 csésze víz
ízlés szerint lime lé (kb. 2-3 evőkanálnyi, vagy helyette tehetünk rizsecetet,ha nincs kéznél lime)
1 mokkáskanál burgonyakeményítő
olaj
Először megpucoltam a fokhagymát és a gyömbért, apróra vagdaltam mindkettőt.
A csirkemelleket megmostam, papírtörlővel leitattam a vizet róluk. Félbevágtam, hogy 2 vékonyabb szelet legyen belőlük. Sóztam,borsoztam, majd a burgonyakeményítővel elkevert lisztbe forgattam. Egy tefloserpenyőben kevés olajat hevítettem, és hirtelen megsütöttem mindkét oldalukon a melleket (kb.2 perc oldalanként, vékonyszeletek, hamar megsülnek, nem nagyon jó túlsütni őket). Kiszedtem egy tányérra.
A visszamaradt olajhoz öntöttem még egy kevés olajat, rádobtam a fokhagymát és a gyömbért, ízlés szerint felkarikázott csilit, azután hozzáadtam a mézet, majd a ketchupot, szójaszószt, kevergetve hagytam kicsit besűrűsödni, felöntöttem a csésze vízzel, hagytam újra felforrni, hozzáadtam a lime levet, közben kevergettem .
1-2 evőkanál hideg vízben elkevertem 1 mokkáskanálnyi burgonyakeményítőt, ezzel besűrűsítettem a szószt,2-3 percet forralva (közben keverve). Ha kell, még utánaízasítettem. Visszaraktam a melleket, úgy, hogy először mindkét oldalát belemártottam a szószba. Egyet rottyant, kész is.
Párolt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése