A receptet itt találtam, csak kicsit módosítottam a mennyiségeken az én tepsiméretemhez igazítva.
Hozzávalók: (28 x 35 cm-es tepsihez)
Tészta:
50 dkg simaliszt
1 csomag sütőpor
16 dkg porcukor
20 dkg vaj (vagy margarín)
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
2 csomag vaníliáscukor
Pudingos krém:
6 dl tej
60 g vaníliás pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
3 dl tejföl
+ kb. 1 evőkanál (barna)cukor 1 csapott teáskanál fahéjjal elkeverve
+ szilva
Először a pudingot főztem meg a fenti hozzávalókból - a tejföl kivételével. A megfőtt pudingot folpack fóliával letakartam, úgy, hogy az simuljon a puding felületére, így nem bőrösödik meg. Hagytam teljesen kihűlni.
Közben a tészta hozzávalóiból összegyúrtam a tésztát (ha nem akar összeállni, lehet 1 evőkanálnyi tejet vagy tejfölt adni hozzá). A tésztából kb. 25 dkg-ot félretettem, amit majd tetejére reszelünk. A többi tésztát tepsi méretűre nyújtottam, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem.
A kihűlt pudinghoz hozzákevertem a tejfölt. Rásimítottam a kinyújtott tésztára. Tetejét kiraktam negyedekbe vágott szilvával. Megszórtam fahéjjal elkevert (barna)cukorral. A maradék tésztát ráreszeltem. Betettem az előmelegített 180 fokos sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Ha kihűlt, szeletekre vágtam és porcukorral megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése