Hozzávalók: (28 x 35 cm-es tepsihez)
--- Diós tészta:
5 tojás fehérje
18 dkg porcukor
18 dkg margarín
15 dkg rétesliszt
18 dkg darált dió
1 mokkáskanál sütőpor
--- Tojássárgájás roppanós réteg:
5 tojás sárgája
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
--- Csokis-diós réteg a tetejére:
120 ml tej
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
12 dkg étcsoki
18 dkg darált dió
12 dkg margarín/vagy vaj
1-2 evőkanál rum
+ kb. 5 dkg darált dió a tetejére
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A tojásfehérjét csipet sóval habbá vertem. A puha margarínt a porcukorral habosra kevertem, majd hozzákevertem a sütőprral és a liszttel elkevert diót is.Hozzáforgattam óvatosan a felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és az előmelegített sütőben kb. 20 - 25 percig sütöttem.
Közben a tojássárgákat a kétféle cukorral habosra kevertem. A sütőből kivett forró tésztalapra kentem, a sütőt 150 fokra állítottam és visszatettem tovább sülni (újból 20 percre).
A csokis-diós réteghez a tejet a kétféle cukorral összemelegítettem. Elkvertem benne a darált diót. Levettem a tűzről, majd hozzáadtam az apróra tördelt csokit és a kis kockákra vágott vajat. Addig kevergettem, amíg szép egynemű nem lett, a csoki és a vaj is szépen elolvadt benne. Ekkor hozzákevertem a rumot is. Ha már éppen csak langyos volt, rákentem a tojássárgás rétegre. Hagytam kicsit kihűlni, majd darált dióval megszórtam a tetejét.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, majd másnap szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése