Hozzávalók: (24 db kosárka minimuffin formában, + 1 db 10 cm átmérőjű piteformában)
--- A linzertésztához:
15 dkg simaliszt
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
--- A dióhabhoz:
2 tojás fehérje
12 dkg finom kristálycukor
15 dkg darált dió
+ baracklekvár
A linzertészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tettem.
Azután a tésztát kinyújtottam, szaggatóval köröket szaggattam, amiket a minimuffin formába raktam úgy, hogy a mélyedések pereméig érjen a tésztakör (kikenni nem kell előtte a mélyedéseket). Betettem a hűtőbe amíg elkészült a hab.
A sütőt 180 fokra kapcsoltam.
A tojások fehérjét csipet sóval habbá vertem, lassan adagolva hozzá a cukrot is.Végül óvatosan beleforgattam a darált diót. Sima csővel ellátott nyomózsákba raktam.
A linzertésztás kosárkák aljára 1-1 mokkáskanálnyi baracklekvárt tettem. Rányomtam a diós habot (a kosárkák peremével egy szintben legyen a hab). Betettem a sütőbe és kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. A maradék tésztából és a habból ugyanezzel a móddszerrel egy kis pitét sütöttem.
Amikor megsültek, kiszedtem egy rácsra és hagytam kihűlni (ha kicsit próbálunk tekerni rajtuk akkor szépen kiemelhetőek).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése