Hozzávalók: (26 cm-es formához)
--- A kekszes alaphoz:
30 dkg vajas keksz
15 dkg olvasztott, kihűlt vaj
--- A krémsajtos részhez:
50 dkg mascarpone
40 dkg natúr krémsajt (én Lidl-s Goldessa natúrt használtam)
12 dkg porcukor
2 enyhén púpozott evőkanál kukoricakeményítő
22 dkg fehér csoki
10 dkg tejföl
1 teáskanál Dr.Oetker vaníliaaroma
3 egész tojás
3 tojás sárgája
A tortaformát enyhén kikentem vajjal. Kívülről becsomagoltam több réteg alufóliába, hogy a sütéskor majd még véletlenül se jusson víz a tortaforma aljába, mivel vízbe állítva fog majd sülni a sajjtorta.
A kekszet ledaráltam. Hozzáadtam a kihűlt olvasztott vajat és összedolgoztam. Belenyomkodtam a tortaformába úgy, hogy kb. 3-3,5 cm pereme is legyen. Az így elökészített formát betettem a hűtőbe, amíg elkészül a sajtos massza.
A sütőt bekapcsoltam 150 fokra.
A mascarponet, Goldessa krémsajtot, porcukrot és a keményítőt jól kikevertem.
Hozzáadtam a kihűlt olvasztott csokit , tejfölt, vaníliakivatot, majd egyenként a tojásokat, mindig jól elkeverve. A masszát a hideg kekszes alapra simítottam. Egy tesibe állítottam a tortaformát,majd óvatosan forró vizet öntöttem a tepsibe úgy, hogy kb. a tortaforma oldalának 1/3-áig érjen.
Betettem a sütőbe 1 órára. Azután a sütőt kikapcsoltam, de a tortát tovább a sütőben hagytam úgy, hogy a sütő ajtajába egy fakanál nyelét tettem támasztéknak, hogy a gőz ki tudjon jönni és így hagytam még a sajttortát további egy órát a kikapcsolt sütőben. Azután kivettem egy konyharuhára a formát,leitattam a vizet,majd eltávolítottam az alufóliát. Hűtöbe tettem másnapig.
Vizes kézzel szeleteltem.
Én most sós karamellel tálatam, de lehet erdei gyümölcsös öntettel is kínálni.
A sós karamell leírása ennél a receptemnél megtalálható.
Az erdei gyümölcsös szósz leírása pedig egy másik sajtortámnál itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése