Hozzávalók:
45-50 dkg fagyasztott zöldbab (Lidl-s volt nekem)
baconszalonna csíkokra vágva (kb. 10 dkg)
1 nagyobb hagyma (félbe, majd szeletekre vágva)
- ízlés szerint:
balzsamecet krém
kristálycukor
só
A zöldbabot forrásban levő sós vízbe tettem és pár perc alatt roppanósra főztem. Leszűrtem, jéghideg vízben lehűtöttem, majd szűrőbe téve hagytam lecsepegni.
A baconszalonnát egy tefloserpenyőben megsütöttem, majd kiszedtem egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároltam a hagymát, azután megszórtam 1-1,5 evőkanál kristálycukorral, hozzáadtam 1 evőkanál balzsamecetet, amikor a cukor megkaramelizálódott, rátettem a zöldbabot, sóztam, majd szükség szerint még ízesítettm cukorral, balzsamecettel, esetleg még sóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése