Hozzávalók:
4 db csirkemell
só
4 - 5 evőkanál magos mustár
4 gerezd fokhagyma
80 ml méz
ízlés szerint csilipaprika (apróra vagdalva)
10 dkg szelelt baconszalonna
250 mltejszín
1 teáskanál burgonyakeményítő
petrezselyemzöld
A mustárt, mézet, zúzott fokhagymát és a csilipaprikát egy tálban összekevertem.
A megmosott, papírtörlövel leitatott csirkemelleket kettévágtam. Enyhén besóztam és beleraktam a mézes-mustáros keverékbe. Jól összeforgattam. Letakartam folpack fóliával és hűtőben hagytam állni 2-3 órát.
A bacont kockákra vágtam. Egy teflonserpenyőben szép pirosra pirítottam, majd egy tányérra kiszedtem. A visszamaradt zsiradékon megpirítottam a csirkemelleket mindkét oldalukról (2-3 perc oldalanként). Ezeket egy másik tányérra kiszedtem. Miután a hússzeleteket kiszedtem, a serpenyőbe öntöttem a pácolásbóĺ visszamaradt mézes-mustáros levet, kicsit karamellizáltam , nem sokáig, majd felöntöttem a tejszínnel. Beleraktam a hússzeleteket, lefedve puhára pároltam (kb. 20-25 perc).
Ekkor kiszedtem újra a húsokat, és besűrűsítettem a szaftot 1 teáskanál burgonyakeményítővel, amit egy kevés hideg vízben kevertem el. Megkóstoltam, ha kellett,utánaízesítettem még sóval. Visszapakoltam a húsokat, (meg is forgattam a szaftban), megszórtam vágott petrezselyemzölddel, a pirított baconszalonnával. Párolt rizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése