A tepsi mérete 22 x 34 cm.
Hozzávalók:
- száraz hozzávalók:
250 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
200 g porcukor (én 20 g vaníliáscukrot és 180 g porcukrot tettem)
500 g morzsás túró
ízlés szerint mazsola (vagy meggy /meggykompót, cseresznye)
50 g olvasztott vaj
200 ml tej
2 tojás
+ kb 45 -50 g puha vaj a forma kikenéséhez
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra.
A mazsolát leforráztam, leszűrtem.
A lisztet, sütőport és a porcukrot összekevertem.
A formát a puha vajjal jó vastagon kikentem. Beleszórtam a lisztes keverék felét, rámorzsoltam a túrót, megszórtam magozott meggykompóttal és a lecsöpögtetett mazsolával. Elosztottam rajta a maradék lisztes keveréket, rálocsoltam kanállal az olvasztott vajat. A tejben villával elkevertem a tojást és ezt a süti tetejére locsoltam. Villával kicsit megszurkáltam hogy jobban befolyjon a tejes keverék.
Betettem az előmelegített sütőbe és megsütöttem (kb. 35-40 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése