Hozzávalók: (nekem most 37 db fánkocska lett,de legközelebb kicsit kisebbekre fogom csinálni)
--- A ropogós tésztához:
40 g vaj
50 g nádcukor
50 g simaliszt
--- A krémhez:
2 dl tej
20 g vaníliás pudingpor
3 púpos evőkanál porcukor
1 csomag vaníliáscukor
100 g vaj
500 ml tejszín (33%-os)
2 csomag habfixáló
--- Az égetett tésztához:
60 g víz
65 g tej
egy csipet só
50 g vaj
85 g simaliszt
3 egész tojás
A ropogós tészta hozzávaóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam és fóliába csomagolva hűtőbe tettem.
A krémhez a tejből 2-3 evőkanálnyit egy kis tálkába tettem és elkevertem benne a pudingport. A többi tejet egy lábasba öntöttem, hozzáadtam a vajat, a kétféle cukrot és melegíteni kezdtem. Mikor a vaj elolvadt benne, hozzáadtam a pudingporral elkevert tejet és sűrűre főztem. Levettem a tűzről, folpack fóliát simítottam a tetejére és hagytam teljesen kihűlni.
A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.
Előkészítettem két tepsit, amit sütőpapírral béleltem ki.
Az égetett tésztához a vizet, tejet, vajat, csipet sót egy vastag aljú lábasba tettem és hagytam felforrni, néha megkeverve. Ekkor hozzáadtam a lisztet és 2-3 perc alatt állandó keverés mellett főztem,míg összeállt egy "gombócba" a tészta.
Levettem a tűzről, egy keverőtálba pakoltam és kézi mixerrel átkevertem, hogy egy kissé lehűljön. Ezután egyenként hozzákevertem a tojásokat (minden egyes tojással alaposan keverjük ki, csak azután adjuk hozzá a másik tojást.) Sima csővel ellátott nyomózsákba tettem a masszát és kis halmokat nyomtam a sütőpapíros tepsire (közöttük hagytam helyet).
A hűtőben pihent linzertésztát két sütőpapír köztt kinyújtottam kb 2 mm-esre. Kis korongokat szaggattam belőle, amiket a halmocskákra helyeztem. Betettem az előmelegített sütőbe és kb 20-22 perc alatt megsütöttem. (Fontos, hogy a sütőt ne nyissuk ki közben.) Hagytam teljesen kihűlni.
A kihűlt pudingot kézi mixerrel átkevertem.
A tejszínből a habfixálóval habot vertem. Óvatosan a pudinghoz kevertem. Csillagcsöves csővel ellátott nyomózsákba pakoltam.
A kihűlt fánkocskák "kalapjait" levágtam egy recés késsel, majd mindegyiket megtöltöttem a krémmel. A krém tetejére visszaraktam a levágott kalapocskákat.
A kész fánkokat hűtőbe tettem.
Tálaláskor porcukorral megszórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése