2013. január 31., csütörtök

Habkönnyű almás sütemény















Citromhab blogjáról van ez a recept. Nem ez az első recept, amit a blogjáról próbáltam, és most sem csalódtam. Nagyon finom.

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
csipet só
1 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
reszelt citromhéj
3-4 evőkanál tejföl.

Töltelék:
3 dkg vaj
1,5 kg alma
10 dkg kristálycukor
fél csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje.

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk, úgy, hogy az egyik gombóc kicsit nagyobb legyen. A nagyobb részt fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A kisebb részt szintén fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük.
Töltelék: A megtisztított almát vékony szeletekre vágjuk, vajon a cukorral kissé megpároljuk. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük,besűrítjük. Langyosra hűtjük.
A nagyobbik tésztagombócot kinyújtjuk, vajazott-lisztezett tepsibe tesszük. A fehérjéket habbá verjük (én tettem még 1 evőkanál porcukrot a habba) és óvatosan összeforgatjuk az almával. Rásímítjuk a kinyújtott tésztalapra, végül nagyobb lyukú reszelőn ráreszeljük a kisebb tésztagombócot.
200 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, fahéjas porcukorral megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése