2013. január 2., szerda

Szaftos sertéskaraj


















A recept eredetije innen. Finom, puha szaftos hús.

Hozzávalók:
sertéskaraj szeletek (nálam 12 db volt)
4 tojás
zsemlemorzsa
2 hagyma
4 gerezd fokhagyma szeletekre vágva

bors
vegeta
1 mokkáskanál pirospaprika
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ketchup.

A hagymákat félbe, majd szeletekre vágjuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk. A húst zsemlemorzsába, majd utána a felvert (sózott) tojásba mártjuk és hirtelen kisütjük, mint a bundáskenyeret. A kisült húsokat egy nagyobb jénai tálba rakjuk (nyugodtan lehet egymásra is rakni a szeleteket). Amikor minden hússzeletet kisütöttünk, a visszamaradt olajon üvegesre pároljuk  a hagymát, fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a mustárt, ketchupot és kissé összeforgatjuk. Felöntjük kb.2-2,5 dl vízzel, felforraljuk és az előkészített húsra öntjük. Lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 - 40 percig sütjük. Rizzsel, krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése