Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál olaj
10 evőkanál meleg víz
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor.
A krémhez:
3/4 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg porcukor
3 doboz tejföl (=60 dkg)
A tejszínhabréteghez:
2,5 dl tejszín
1 tasak habfixáló
A piskóta mártogatásához:
1 kis tasak cappucinopor
kevés rum
+ babapiskóta
+ 2 Margot csoki a süti tetejére.
A piskótához a tojások sárgáit porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsiben (az enyém 28x36 cm-es) 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tej egy részében elkeverjük a porcukrot és a pudingport, a többi tejet feltesszük forrni, utána beleöntjuk a cukros-pudingos tejet és megfőzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. Mikor teljesen kihűlt, kevesenként adagolva hozzákeverjük a tejfölt.
Elkészítjuk a cappucinot, kevés rummal ízesíthetjük.
A kihűlt piskótára rákenjük a krém egy részét, kirakjuk rumos cappucinóba mártott babapiskótával, arra pedig rákenjük a maradék krémet, majd a habfixálóval felvert tejszínhabot. Tetejére ráreszeljük a Margot csokit. Hűtőben (legjobb ha egy éjszakát) állni hagyjuk. utána szeleteljük.
A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése