2016. december 4., vasárnap

Marcipános-narancsos almadzsem
























Olyan "karácsonyias" dzsem, például linzerek,kekszek  töltésére, de vajas kalácsra kenve is kitűnő.

Hozzávalók:
50 dkg hámozott alma (savanykásabb)
2 nagy narancs kifilézve (kicsikből lehet 3)
5 dkg marcipán (kis kockákra, 4-5 mm-re vágva)
2 csepp mandulaaroma
   +
Dr.Oetker 3:1 zselésítő
kristálycukor

Megjegyzés:  A cukrot és a zselésítőt  is a kapott mennyiségre igazítva adagoltam a zselésítőn levő utasítás szerint, vagyis az alma és a narancs együttes súlyát vettem alapul.

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeltem. A kifilézett narancsot kisebb darabkákra vágtam. A zselésítőn levő utasítás szerint főztem, a mandulaaromát és a marcipánt már csak a végén tettem bele,kb 3 percet főztem még azzal. Forrón kis üvegekbe töltöttem, lezártam, majd 10 percre fejreállítottam az üvegeket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése