2017. december 11., hétfő

Amarettis csokigolyók





















Hozzávalók:
20 dkg amaretti keksz
20 dkg tejcsoki
10 dkg marcipán
5 evőkanál presszókávé

+ őrölt mandula a golyók meghempergetéséhez (vagy márthatjuk csokimázba is stb...)

Az amaretti kekszeket durvára törtem (én csak kézzel nyomkodtam össze őket).
A tejcsokit vízgőz felett egy tálkában megolvasztottam. A marcipánt (előtte hűtőbe tettem,hogy jobban lehessen vágni) apró kockákra vágtam, és a már felolvadt csokihoz kevertem. A kávét is hozzákevertem, végül az egészet a darabos kekszekkel összekevertem. Nedves kézzel apró golyócskákat formáztam és őrölt mandulába forgattam. Hagytam kihűlni és megszilárdulni, majd papírkosárkákba raktam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése