2018. szeptember 20., csütörtök

Panna cotta






















Hozzávalók: (6 pohárhoz)

5 dl tejszín
1 dl zsíros tej
7 dkg kristálycukor
4 kardamomhüvely magjai
1,5 teáskanál vaníliapaszta - Dr.Oetker (vagy 1 rúd vanília kikapart magja)
3 lap zselatin

25dk málna (most nálam fagyasztott)
3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
4-5 evőkanál víz
1,5 lap zselatin

+ díszítéshez pirított kókuszreszelék
málna
mentalevél

A 3 lap zselatint hideg vízbe beáztatom.
A tejszínt és a tejet lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, vaníliapasztát, a kardamomhüvelyből kikapart magocskákat, majd melegedni teszem. Amikor elkezd forrni, leveszem a tüzről és átszüröm.
Beleteszem a kicsavart zselatinlapokat, ésaddig keverem amít teljesen feloldódik. Elosztom a folyadékot a poharakban, hagyom hűlni, majd éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni.

Másnap 1,5 lap zselatint hideg vízbe beáztatom.
A málnát egy lábaskában pár evőkanál vízzel és a cukorral összefőzöm, azután átpaszírozom. Hozzáadom a kinyomkodott zselatint, hagyom a meleg málnapépben kevergetve feloldódni. Óvatosan a megdermedt tejszínre öntök a málnapépből, majd a hűtőbe visszarakva hagyom ezt is megdermedni.

Tálaláskor pirított kókuszreszelékkel (száraz serpenyőben), málnaszemekkel és mentalevéllel díszítettem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése