2019. április 14., vasárnap

Adria szelet

















Hozzávalók: (35 x 27 cm-es tepsi)
4 egész tojás
18 dkg kristálycukor
80 ml olaj
80 ml langyos víz
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2,5 dkg kakaópor

Krém:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
25 dkg teavaj
10 dkg pirított, durvára darált dió (vagy mogyoró)
kb. 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Tejszínhab:
5 dl tejszín ( 33%-os)
2 csomag habfixáló
2 (enyhén púpozott) evőkanál porcukor

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A kakaós piskótához az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük. Ezután lassan hozzácsorgatjuk az olajat is, majd a langyos vizet, végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a kristálycukrot,  majd folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Folpack fóliát simítunk a puding közvetlen tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, így hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat a szintén szobahőmérsékletűre hűlt pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadunk ízlés szerint még porcukrot (kb. 5-6 evőkanálnyit) és végül a pirított, kihűlt és durvára darált diót (vagy mogyorót) is. A krémet a kihűlt kakaós piskótára simítjuk (megj.: én a piskóta tetejéről leszedtem a felül levő tésztaréteget, de ez a lépés elhagyható). Hűtőbe tesszük.
Közben a tejszínt a fixálóval és a porcukorral habbá verjük, majd a diós krémrétegre kenjük. Tetejére reszelhetünk csokit, vagy megszórhatjuk durvára vágott dióval (mogyoróval).
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése