Ebből az adagból 2 "rúd" süti lesz.
Hozzávalók:
- A habos részhez:
7 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
5 dkg kukoricakeményítő
- A piskóta részhez:
2 egész tojás
7 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
10 dkg rétesliszt
- A töltelékhez:
2,5 dl tejszín (33%-os)
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor (3-4 teáskanál)
+
eperlekvár
pár szem eper (nálam most fagyasztott volt)
2 tepsit sütőpapírral kibéleltem.
A sütőt bekapcsoltam 160 fokra, légkeverésre.
A habhoz a fehérjéket csipet sóval elkezdtem verni. Lassan adagolva azután hozzávertem a cukrot is és végül a keményítőt. Egy habzsákba töltöttem. Félretettem.
A piskótatésztához a tojássárgákat, az egész tojásokat és cukrot, vaníliáscukrot habosra vertem. Végül óvatosan hozzáforgattam a lisztet. Ezt a masszát is habzsákba töltöttem. A tepsikre 3-3 "lapot" nyomunk (a kép alapján).
A tepsiket légkeverésen egyszerre sütöttem (kb. 25-30 perc) úgy, hogy félidőben kicseréltem és megfordítottam a tepsiket.
Amikor megsültek a lapok, 5 percet hagytam állni, majd lehuztam őket a tepsiről, ráhelyeztem a lapok tetejére egy tiszta sütőpapír, majd a két papírt egyszerre emelve átfordítottam és lehúztam róluk óvatosan a papírt.
A krémhez a tejszínt habbá vertem. A mascarponet kikevertem kevés porcukorral, majd hozzákevertem a felvert tejszínt, ízlés szerint még adhatuk hozzá cukrot.
Az egyik "lapot" megkentem eperlekvárral, rákentem a krém 1/4-ét, ráraktam szeletekre vágott epret, ráhelyeztem egy másik lapot, majd újra a krém 1/4-e, eperszeletek, végül rá a harmadik lap. Ugyanígy összeállítottam a másik 3 lapot is.
Porcukorral megszórtam és recés késsel óvatosan szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése