2010. január 20., szerda

Tepertős pogácsa









Először is azzal kezdeném, hogy ennek a pogácsának a receptjét (is) a netről jegyeztem le egy kis darab cetlire, de mivel  akkor még  nem volt blogom (még csak tervben sem), így nem jegyeztem fel hozzá, hogy pontosan kitől, milyen oldalról is származik. Nagy kár, jó lett volna megköszönni, mert azóta már csak ez alapján sütöm.


- Fél dl langyos tejben, 1 tk cukorral felfuttatunk 1 kocka élesztőt.
- 80 dkg liszt, 3 teáskanál , 8 dkg zsír (én most margarínt tettem), 4 dl tejföl, 1 dl tej és a felfuttatott élesztő = ezekből kidolgozzuk a tésztát, majd hagyjuk megkelni.
- Közben 40 dkg darált tepertőt 1 teáskanál val és 2 mokkáskanál őrölt borssal jól kikeverünk.


A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, majd hajtogatjuk, fél órás pihentetésekkel 3x. Az utolsó hajtogatás után szintén pihentetkjük fél órát, majd kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat, újabb pihentetés, majd lekenjük tojással és jó meleg sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése