GYÜMÖLCSTEA
1 kg vegyes gyümölcs kisebb kockákra vágva
25-30 dkg kristálycukor (ízléstől és persze a gyümölcsök fajtájától függően)
egy darabka fahéj
3-4 db szegfűszeg (ízlés szerint)
1 csomag vaníliáscukor.
Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a felkockázott gyümölcsöt, rászórjuk a cukrot, vaníliáscukrot, fűszereket és 170-180 fokos sütőben 1 órát "sütjük", időnként megkeverjük. Forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk és fél órára tetejükre állítjuk.
2-3 kávéskanállal tegyünk ebből a szirupos sült gyümölcsből a csészébe és forró vízzel leöntve kész is az "igazi" gyümölcstea. Aki szereti, rummal ízesítheti.
Kedves Lenka!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, ez meddig áll el lezárt üvegben?
Balázs, ugyanúgy eláll, mint pl. a lekvárok, hiszen ez is forrón van az üvegekbe töltve, majd fejre állítva a fedelet "magára szippantja". Persze felbontás után mielőbb ajánlatos elfogyasztani, ezért én kisebb üvegeket használtam.
VálaszTörlés