2010. január 9., szombat

Túrós süti


Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg porcukor
15 dkg darált dió
15 dkg margarín
1 tojás.

Túrókrém:
50  dkg túró
12 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl olaj
1 csomag vaníliáscukor
1 citrom leve
2,5 dl tej
+ mazsola, vagy mandarinkompót.

Hab:
4 tojás fehérje
13 dkg kristálycukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe nyomkodjuk (elég lágy a tészta, nem kell megijedni), kanál segítségével elegyengetjük, majd hűtőbe (még jobb fagyasztóba) tesszük, amíg a túrókrémet elkészítjük. A túrót a porcukorral, vaníliáscukorral, tojássárgákkal, pudingpoorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromlevet, olajat, tejet. A hűtőből kivett (nyers) tésztára öntjük, megszórjuk mazsolával (vagy aki nem szereti a mazsolát, lehet mandarinkompóttal is), belenyomkodjuk a krémbe, hogy meg ne égjenek a tetején, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ezután rákenjük a fehérjékből cukorral felvert kemény habot (villával csíkokat húzhatunk bele) és visszatesszűk a sütőbe, amíg szép aranysárga színt nem kap (kb. 15-20 perc). Jól kihűtve szeletelhető (legjobb másnap).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése