2010. február 28., vasárnap

Diós babapiskótás sütemény













Hozzávalók:


A tésztához:     2 x
3 tojás
3 kanál kristálycukor
1 ek víz
1 ek kakaó
1,5 ek darált dió
1 ek zsemlemorzsa
1 púpozott teáskanál rétesliszt.

A diós réteghez:
14 dkg darált dió
8 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 dl tej.

A piskótás réteghez:
3,5 dl víz
6 ek kristálycukor
1 ek lekvár
1 citrom leve
kb 20-30 ml rum (ízlés szerint)
30 dkg ledarált babapiskóta.

Elkészítés:
A tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájákat, vizet, a lisztet - amit elözőleg összekevertünk kakaóval, dióval, zsemlemorzsával. Kisebb tepsiben  megsütjük  -  ugyanígy még egy lapot.

Diós réteg:
A tejet a cukorral, vajjal felmelegítjük és ráöntjük a dióra, összekeverjük, kihűtjük.

Piskótás réteg:
A vizet a cukorral, lekvárral felforraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és a rumot, majd összekeverjük a darált babapiskótával.

Az egyik tésztalapot megkenjük a diós "krém" felével és rákenjük a piskótás masszát. A másik tésztalapot megkenjük a maradék diós "krémmel", krémes oldalával a piskótás rétegre fektetjük, fóliával letakarjuk, tepsit teszünk a tetejére és lenyomatjuk (én 3 kg lisztet tettem rá súlynak). 2-3 óra elteltével a sütit bevonjuk csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése