2010. február 28., vasárnap
Diós babapiskótás sütemény
Hozzávalók:
A tésztához: 2 x
3 tojás
3 kanál kristálycukor
1 ek víz
1 ek kakaó
1,5 ek darált dió
1 ek zsemlemorzsa
1 púpozott teáskanál rétesliszt.
A diós réteghez:
14 dkg darált dió
8 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 dl tej.
A piskótás réteghez:
3,5 dl víz
6 ek kristálycukor
1 ek lekvár
1 citrom leve
kb 20-30 ml rum (ízlés szerint)
30 dkg ledarált babapiskóta.
Elkészítés:
A tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájákat, vizet, a lisztet - amit elözőleg összekevertünk kakaóval, dióval, zsemlemorzsával. Kisebb tepsiben megsütjük - ugyanígy még egy lapot.
Diós réteg:
A tejet a cukorral, vajjal felmelegítjük és ráöntjük a dióra, összekeverjük, kihűtjük.
Piskótás réteg:
A vizet a cukorral, lekvárral felforraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és a rumot, majd összekeverjük a darált babapiskótával.
Az egyik tésztalapot megkenjük a diós "krém" felével és rákenjük a piskótás masszát. A másik tésztalapot megkenjük a maradék diós "krémmel", krémes oldalával a piskótás rétegre fektetjük, fóliával letakarjuk, tepsit teszünk a tetejére és lenyomatjuk (én 3 kg lisztet tettem rá súlynak). 2-3 óra elteltével a sütit bevonjuk csokival.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése