A lapokhoz Lidl-ben kapható fagyasztott leveles tésztát használtam, abból sütöttem 2 db tepsi méretűt.
Hozzávalók a krémhez:
7 tojás fehérje
10 dkg porcukor
= ebből kemény habot verünk.
1l víz
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
3 csomag vaníliás pudingpor
= a pudingport elkeverjük egy kevés vízben, a többi vizet pedig a cukorral és vaníliáscukorral felforraljuk, majd beleöntjük a vízben elkevert pudingport és megfőzzük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot és 1-2 percig még főzzük.
Nem hagytam teljesen kihűlni, úgy kentem rá az egyik tésztalapra, majd befedtem a másik, már előre felkockázott tésztalappal. Másnap szeleteltem, porcukorral megszórtam.
Jól meglepődtem a vízzel főzött pudingon. Allergia az oka, vagy Szerinted így finomabb?
VálaszTörlésNem tudom, hogy így finomabb-e, mert tejjel még nem próbáltam - vagyis pudingot igen, de a krémeshez mindig vízben főzöm.
VálaszTörlésnagyon mutatós a krémesed..még sosem mertem nekiállni,hogy krémest süssek :)
VálaszTörlés