2010. február 23., kedd

Lekváros bukta























Eddig Horváth Ilona receptje szerint sütöttem, most kipróbáltam egy új, tojás nélküli verziót. Nagyon jó lett!

Hozzávalók: (nekem 16 db lett)
50 dkg finomliszt
fél kocka élesztő
3 dl langyos tej
1 dl olaj
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál só.

A szokásos módon elkészített és megkelt tésztát kinyújtottam, 10x10 cm-es négyzetekre vágtam, lekvárral töltöttem, feltekertem, sütőpapíros tepsibe raktam (oldalaikat pici olajjal megkentem) egymás mellé, kb. 30 percig kelni hagytam, majd előmelegített sütőben sütöttem. (kb. 190 fokon 25-30 perc)

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a blogodhoz!
    Csurgott a nyálam miközben néztem.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Chiara, habár az én blogom inkább csak a receptek miatt "jött létre", a fotózáshoz nem igazán értek...

    VálaszTörlés