2013. március 25., hétfő

Tejberizs

















A recept erről az oldalról van, csak annyit változtattam rajta, hogy még 1 púpozott teáskanál vaníliás pudingport kevertem hozzá. Ide úgy írom ahogy én készítettem.

Hozzávalók:
20 dkg gömbölyű szemű rizs
2 dl víz
csipetnyi só
1 liter tej
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1 púpozott teáskanál vaníliás pudingpor
ízlés szerint mazsola
1 citrom reszelt héja.

A megmosott rizst a vízben feltesszük főni. Amikor a vizet felszívta a rizs, felöntjük 9 dl tejjel, csipetnyi sót teszünk bele, és addig főzzük (gyakran megkeverve), míg a rizs megpuhul és a tejet szinte teljesen felszívja. Utána hozzákeverjük a kétféle cukrot és  a maradék 1 dl tejben elkevert 1 teáskanálnyi vaníliás pudingport, majd még kevergetve pár percig főzzük. Végül beletesszük a mazsolát, citromhéjat és lefedve hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése